Narcoseformulier

Uw huisdier gaat onder narcose, daarbij wordt het pijngevoel en het bewustzijn uitgeschakeld.

Dit brengt een zeker risico met zich mee. Om dit risico zo klein mogelijk te houden is het soms nodig om vooraf een onderzoek te doen. Dit kan bijvoorbeeld bloedonderzoek, röntgen of echografie zijn. Door het gebruik van moderne middelen voor de narcose en een goede bewaking tijdens en na operatie kunnen we dit risico zo klein mogelijk houden.

Ga direct naar de vragenlijst

Voorzorg

Informatie: Het is belangrijk om voor de narcose en/of operatie de medische geschiedenis van de patiënt te kennen. Hiervoor is een vragenlijst bijgevoegd.

Eten en drinken: Geef de laatste twaalf uur voor de operatie geen voedsel meer. Drinkwater moet beschikbaar blijven. Houd katten de avond ervoor binnen en laat honden kort aan de lijn uit, zodat zij zichzelf niet van eten kunnen voorzien. Konijnen en kleine knaagdieren hoeven niet te vasten.

Voorbereiding

  • Breng uw dier schoon en vrij van vlooien. Geef geen anti-vlo behandeling vlak voor de ingreep.
  • Laat een hond goed uit voordat u hem/haar brengt.
  • Breng katten of andere dieren altijd in een goed gesloten tas, mand of kooi.

De narcose

Uw huisdier wordt onder narcose gebracht met een injectie in de spier of via een infuus in de poot. Bij honden heeft het de voorkeur dat de eigenaar bij het onder narcose gaan aanwezig is. Voor katten is het belangrijk dat ze eerst even tot rust komen na het vervoer.

Tijdens de narcose krijgt de patiënt extra zuurstof, kan worden aangesloten aan de pulse-oxy-meter en wordt verder nauwkeurig in de gaten gehouden door de operatie assistente. De ogen worden gedruppeld met kunsttranen. De ogen blijven namelijk open en zouden dus uit kunnen drogen.

Indien uw huisdier geopereerd wordt

Voor de operatie krijgt de patiënt indien nodig een pijnstiller- en een antibioticuminjectie. Zo wordt infectie voorkomen en is er geen pijn als de patiënt weer wakker wordt. Ook is er dan een betere wondgenezing.

Het te opereren lichaamsdeel wordt geschoren, gewassen en ontsmet. De omgeving van het operatiegebied wordt afgedekt met een steriele doek. Na de operatie wordt het dier in een verwarmde omgeving gelegd om bij te komen uit de narcose.

Nazorg

Over het algemeen zijn de patiënten geheel wakker als ze naar huis toe gaan. U krijgt bij het ophalen instructies over de nazorg.

Vragenlijst voor narcose

Als u een afspraak heeft gemaakt voor een operatie verzoeken wij u onderstaande vragenlijst voor Operatie/Narcose in te vullen. Indien u vragen heeft neem dan contact op met de assistente.

Alle velden met (*) zijn verplicht.

 

Wilt u met ja of nee antwoorden en aanvullende informatie geven waar nodig:
Is uw dier overgevoelig voor bepaalde stoffen?*



Wordt uw dier momenteel met medicijnen behandeld?*



Bestaan er problemen met betrekking tot meer drinken/plassen?*



Bestaan er problemen met betrekking tot uithoudingsvermogen?*



Bestaan er problemen met betrekking tot hoesten?*



Bestaan er problemen met betrekking tot de eetlust?*



Bestaan er problemen met betrekking tot braken/diarree?*



Gaf de vorige narcose aanleiding tot problemen?*



U ontvangt een bevestiging per e-mail.

Wij hebben deze informatie van u nodig om de narcose van uw huisdier goed te laten verlopen. Binnen twee werkdagen zullen deze gegevens verplaatst worden naar ons dierenartsen clienten systeem. Voor informatie om uw gegevens te laten verwijderen verwijzen wij u naar onze AVG verklaring.