Praktijk

Een stukje historie

De eerste dierenartsenpraktijk in Heesterakker/Vaartbroek

Dierenartsenpraktijk Heesterakker is sinds 4 oktober 1988 gevestigd aan de Italiëlaan 25 te Eindhoven in de wijk Heesterakker. Destijds is de praktijk gestart als een nieuwe vestiging. Er bestond nog geen dierenartsenpraktijk op deze locatie.

De praktijk is inmiddels, na drie verbouwingen, gevestigd in twee met elkaar verbonden panden. Naast een wachtkamer zijn er twee spreekkamers, een operatiekamer, rontgenruimte, een plaats voor het schoonmaken van gebitten en het spoelen van oren en een opvang voor opgenomen en geopereerde dieren. Daarnaast beschikt de praktijk over apparatuur voor het onderzoeken van bloed- en urinemonsters.

Gespecialiseerd in behandeling gezelschapsdieren

In de loop der jaren hebben de dierenartsen binnen onze praktijk hun eigen specifieke interesses ontwikkeld.

 

Zo is er een aparte dierenarts voor de chirurgie. De meeste operatieve ingrepen worden dan ook binnen onze praktijk uitgevoerd. Echt specialistische zaken kunnen, in overleg met u, doorgestuurd worden naar de diverse specialistencentra in de omgeving.

 

Een van de collega's heeft zich toegelegd op de behandeling van konijnen en kleine knaagdieren.

 

De echografie is een gebied waar we ons al ruim twintig jaar mee bezig houden. Er worden echo's gemaakt van buik- en borstholte. We krijgen veel doorverwijzingen vanuit praktijken binnen en buiten Eindhoven met name voor de echocardiologie.

Gezelschapsdieren

  • Honden
  • Katten
  • Konijnen
  • Cavia's
  • Kleine knaagdieren

Voor eenvoudige behandelingen van vogels en andere bijzondere dieren kunt u ook bij ons terecht. Wij werken samen met diverse dierenartsen en kunnen dus altijd de juiste zorg voor uw dier aanbieden.

Spoedgevallen

Heeft u een spoedgeval dan is het belangrijk dat u ons eerst telefonisch probeert te bereiken. Op die manier kunnen wij een inschatting maken van de ernst van de situatie en u op adequate manier van dienst zijn. Tevens weet u dan zeker of wij wel of niet aanwezig zijn. Mocht de praktijk gesloten zijn dan kunt u het beste ons algemeen spoednummer bellen: 0900 - 445 55 55.

U wordt doorgeschakeld naar de dienstdoende dierenarts van Kringdierenarts Eindhoven e.o.