Honden

Als u nog geen hond heeft

Waar moet u vooraf rekening mee houden

Voordat u een hond gaat aanschaffen is het goed om over een aantal zaken na te denken. Als u een hond aanschaft is dat voor een heel aantal jaren. Wilt u een pup of een volwassen hond? Naast de aanschafkosten zijn er ook nog vaste terugkerende kosten gedurende het gehele leven van de hond. Voeding, vaccinaties, operaties, verzekering, trimsalon etc.

Kunt u gedurende het gehele leven van de hond goed voor hem/haar zorgen, of zijn er binnen afzienbare tijd veranderingen in uw leefsituatie waardoor dit niet meer kan? Is er dan over een oplossing nagedacht.

Waar kan ik een hond aanschaffen

Als u een rashond wil hebben is het verstandig om dit te doen bij een erkende fokker. De Raad van Beheer kan u daarmee verder helpen, zie www.houdenvanhonden.nl.

Ook via de plaatselijke krant of via Marktplaats is het mogelijk om een gezonde, gezellige huisvriend aan te schaffen, maar u moet wel met een paar dingen rekening houden. Koop nooit een pup waarvan u de moeder niet mag zien of waarvan de moeder niet aanwezig is. Let op als er meerdere "rassen" worden aangeboden op het zelfde adres.  Vergelijk de telefoonnummers van de diverse advertenties  en kijk of u niet op het zelfde adres uitkomt.

Sinds december 2014  is het bij wet verboden om een pup te verkopen die niet is gechipt. Een nest dient ook te worden geregistreerd  in de databank van de overheid. Dit is een taak van de fokker. Bij verkoop wordt de pup afgemeld en kunt u hem/haar weer aanmelden bij een databank naar keuze.

Gratis puppyconsult

Proficiat met uw hond! Indien u een puppy heeft kunt vrijblijvend bij ons een afspraak maken voor een gratis puppyconsult.

Een van onze assistentes zal al uw vragen beantwoorden en u voorlichten betreffende vaccinaties, gezondheidscontroles, trainingen etc.

Ook ontvangt u een welkomspakket voor uw pup!

Maak nu een afspraak

U kunt telefonisch een afspraak maken voor het gratis puppyconsult op telefoonnummer 040-2480366.


Zorg die u voor uw hond kunt verwachten

De jaarlijkse controle

Als u een pup heeft gekocht komt u normaal gesproken voor de eerste maal bij de dierenarts als de pup 9 weken oud is. Het gratis puppyconsult bij een van de assistentes kunt u het beste al enkele dagen na aanschaf afspreken.

Eenmaal per jaar krijgt u een uitnodiging voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond. Het vaccinatie- en ontwormingsschema wordt met u besproken.

Vaccinaties

Het is verstandig om uw hond 1x per jaar te laten vaccineren door uw dierenarts. Uw hond wordt dan meteen gewogen en helemaal nagekeken. Een pup wordt in de eerste 3 maanden 3x gevaccineerd. Daarna heeft uw hond een jaarlijkse vaccinatie- en gezondheidscontrole nodig.

Meer informatie over vaccinaties

Ontworming

Het is erg belangrijk om uw huisdieren regelmatig te ontwormen. Pups worden op een leeftijd van 2, 4 en 6 weken en op 2, 4 en 6 maanden ontwormd. Zogende teven tegelijk met haar pups. Volwassen honden dienen 4x per jaar te worden ontwormd.

Meer informatie over ontworming

Vlooien en teken

Honden kunnen het gehele jaar door in aanraking komen met vlooien en teken. Het is dan ook belangrijk om deze op een goede manier te bestrijden. De dierenarts beschikt over de meest moderne middelen voor de bestrijding van deze parasieten.

Meer informatie over vlooien en teken

Chippen

Tegenwoordig is er een unieke identificatie methode: de elektronische chip. Vanwege de lange naam wordt het elektronisch identificeren ook wel “chippen” genoemd. Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een eigen, unieke code. De chip is kleiner dan een eurocent, maar voor u en uw huisdier goud waard!

Meer informatie over chippen

Overige behandelingen voor uw hond

Gebitsbehandeling

Bij de jaarlijkse controle van uw hond of kat wordt ook aandacht geschonken aan het gebit. Wij controleren het gebit op de aanwezigheid van tandsteen en eventueel ontbrekende of loszittende elementen.

Indien er tijdens deze controle afwijkingen worden geconstateerd kunnen wij, in overleg met u, een afspraak plannen om het gebit onder een roesje schoon te maken en de mondholte verder te inspecteren.

Tijdens het schoonmaken van het gebit wordt met behulp van een ultrasoon trilapparaat het tandsteen verwijderd. Een gladder oppervlak geeft minder tandplak en daardoor ook minder snel opnieuw tandsteen vorming. Loszittende elementen worden verwijderd. Bij ernstige ontstekingen wordt een antibioticum kuur voorgeschreven.

Wanneer u uw huisdier weer komt halen krijgt u van een van onze assistentes een zogenaamde poestinstructie. Het dagelijks reinigen van het gebit door middel van poetsen ( met eventueel een speciale tandpasta voor dieren) is de beste manier om tandsteen te voorkomen. Indien poetsen echt niet mogelijk is ( met geduld bereik je vaak heel veel) zijn er nog andere hulpmiddelen om het gebit na het reinigen langer schoon te houden, zoals speciale kauwstrips en producten die met het voer of door het drinkwater gemengd kunnen worden. Wij helpen u graag om hier in te adviseren.

Onderzoeken

image

Echografie

Onze praktijk beschikt over een uiterst modern echografieapparaat. De meest bekende indicaties om een echo te maken zijn: pijn in de buik, abnormale structuren in de buik, vermoeden van een hartprobleem. Echografie is een moderne en veilige manier voor het onderzoek van abdomen (buik) en thorax (borstholte).

Meer informatie over Echografie

Röntgenonderzoek

Onze praktijk beschikt over een modern digitaal röntgenapparaat waardoor de foto's direct beoordeeld kunnen worden. Op deze manier is het ook erg makkelijk om de foto's per e-mail door te sturen, naar bv een specialist.

Meer informatie over Röntgenonderzoek

Bloedonderzoek

Voor het stellen van een juiste diagnose kan het noodzakelijk zijn om bij uw dier een bloedmonster af te nemen voor bloedonderzoek. Meestal wordt hiervoor een ader in de poot of de hals gebruikt. Het afnemen van bloed is over het algemeen pijnloos en een eenvoudige handeling.

Meer informatie over bloedonderzoek

Openingstijden
Dag
Overdag
Avond
Ma
09.00 - 18.00
18.00 - 20.00*
Di
09.00 - 18.00
18.00 - 20.00*
Woe
09.00 - 18.00
-
Do
09.00 - 18.00
18.00 - 20.00*
Vr
09.00 - 18.00
-
Za
Gesloten
Gesloten
Zo
Gesloten
Gesloten

Adres

Italiëlaan 25
5632 AA Eindhoven

Avond spreekuur*

Ook 's avonds alleen op afspraak. Wij zijn alleen overdag telefonisch bereikbaar.

Nu Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak belt u met onze assistente op 040-2480366.