Operaties

Er zijn verschillende redenen voor het doen van een chirurgische ingreep bij uw huisdier, o.a.:

Hier volgt algemene informatie over operaties.

Voorbereiding

Voor het slagen van een operatie is een goede voorbereiding erg belangrijk. Vanaf twaalf uur voor de operatie mag uw huisdier geen eten meer hebben, drinken mag wel. Het is belangrijk dat de patiĆ«nt zo schoon mogelijk is. Laat honden voor de operatie nog uit. Zorg dat katten niet kunnen ontsnappen via een kattenluik.

Breng uw dier schoon en vrij van vlooien. Geef geen anti-vlo behandeling vlak voor de ingreep. Breng katten of andere dieren altijd in een goed gesloten tas, mand of kooi.

De operatie

U heeft van ons een brief gekregen met de specifieke informatie over de operatie of behandeling onder narcose van uw huisdier. Zorg dat u de brief meeneemt op de dag van de afspraak. Heeft u een brief online ingevuld en verstuurd dan hoeft u deze natuurlijk niet mee te nemen.

Recovery

 

Uw huisdier blijft net zolang op de praktijk totdat hij of zij weer helemaal wakker is. Nog slapende dieren worden niet mee naar huis gegeven. Temperatuur, pols  en ademhaling worden voor vertrek gecontroleerd.

 

De recoveryhokken zijn voorzien van extra zuurstof en warmtelampen. De dieren liggen op een schapenvacht zodat zij droog en schoon blijven.

Nazorg

Als u uw huisdier komt halen krijgt u een brief mee naar huis met instructies over de nazorg.

Wondbescherming

Vroeger kregen dieren na een operatie vaak een kap om het hoofd. Tegenwoordig zijn er ook speciale jasjes verkrijgbaar om de wond te beschermen. Deze zijn verkrijgbaar in onze praktijk.

Terug naar Behandelingen
Narcoseformulier